♥ Zinc Complex Shaklee Dan Kebaikannya! ♥


Keistimewaan Zinc Complex Shaklee
Dirumus dari zinc glukonat semulajadi bergabung dengan nutrien semulajadi yang lain seperti kalsium dan serbuk alfalfa untuk menghasilkan zinc yang mudah untuk diserap oleh tubuh kita. Zinc sesuai untuk pengambilan jangka panjang. Ianya berkesan dalam mengeluarkan logam toksik seperti kadmium dan plumbum dari tubuh.
 Zinc Complex Shaklee

Kebaikan Utama
Mengaktifkan 200 Jenis Enzim - Zinc berkebolehan menggabung DNA, RNA dan protin, seterusnya merangsang regenerasi sel. Ia juga mengaktifkan lebih 200 jenis enzim didalam tubuh kita untuk memelihara metabolisma gigi dan pertumbuhan para remaja.
Membentuk Kolagen -  Membantu pembentukan protin dan kolagen untuk pertumbuhan dan perkembangan kulit, kuku dan organ.
Memperbaiki Diabetes - Membantu pengeluaran insulin, mengekalkan fungsi insulin, seterusnya memeperbaiki diabetes.
Bintik Putih Dikuku - Bintik putih dikuku adalah tanda kekurangan zinc, yang boleh menyebabkan depresi, lemah daya ingatan, mudah sakit, pemulihan luka yang lambat, pembengkakan prostat, anemia, lemah penglihatan atau hilang daya ingatan.
Meningkatkan Sistem Imun - Membantu pengeluaran kelenjar thymus. Kelenjar thymus mempertingkatkan sistem imun dengan pengeluaran T-cells untuk menentang kanser dan menghalang infeksi penyakit.
Mempercepatkan Pemulihan Luka - Mempercepatkan pemulihan luka dalaman dan luaran, pemulihan selepas pembedahan, memperbaiki alergi dan bintik dikulit. Hancurkan zinc dan tabur ke atas luka untuk mempercepatkan pemulihan luka.
Memperbaiki Masalah Prostat - Melindungi kesihatan prostat, memperbaiki dan menyembuh benign prostatomegaly dan keadaan kerap kencing. Kajian menunjukkan pengambilan harian zinc dapat mengurangkan prostatomegaly atau pembengkakan prostat dalam kadar 70%.
Kemampuan Seks Lelaki - Pengambilan zinc untuk jangka panjang mampu memperbaiki kemampuan seks lelaki, impoten, meninggikan kiraan sperma. Zinc yang secukupnya penting untuk keupayaan seks yang bertenaga.
Ovulasi Wanita - Wanita memerlukan zinc untuk ovulasi. Zinc juga membantu penguncupan uterus dan mengembalikan daya ketahanannya.
Memperbaiki Radang Kulit - Kajian menunjukkan pengambilan zinc sebanyak 4-8 tablet akan memperbaiki radang kulit seperti akne dan jerawat.
Mengekalkan Deria Bau - Untuk mengekalkan deria bau yang sihat dan sesitif (rasa dan bau).
Kepentingan Zinc Kepada Lelaki
 Analisis Cecair Semen
Zinc dalam prostat lelaki adalah 10 kali ganda dari organ lain. Zinc memainkan peranan penting dalam organ seks lelaki. Kekurangan yang serius akan mengakibatkan masalah seperti kematangan organ seks yang lambat, impoten, perkembangan yang kecil atau pincang pada testikel, kiraan sperma yang rendah, kemerosotan fungsi seksual, penuaan pra-matang dan rambut gugur. Oleh demikian, zinc amat diperlukan dari remaja hinga ke umur tua. Sumber diolah daripada WebMD
Zinc Complex mengandungi alfalfa (Medicago sativa) dan tidak sesuai untuk pesakit SLE.
 
Wakil Pengedar Shaklee Anda
Nur Nazifa
♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 967538 ] 
♥ Contact Number : 0175681350
♥ SMS/WhatsApp : 0199553057
♥ Emel : ifasweetiepie@gmail.com
 

No comments:

JADUAL PEMAKANAN SHAKLEE

JADUAL PEMAKANAN SHAKLEE

About Me

My photo
KUALA LUMPUR, KUALA LUMPUR, Malaysia
♥ Yg kecik-kecik tu saya lah! ♥